Twee beter dan één

Al heeft de Brits Korthaar een van de meest rustige en stabiele karaktereigenschappen die je maar kunt vinden in een kat is de beste manier waarop we de gedrags- en emotionele ontwikkeling van een kitten kunnen ondersteunen door ervoor te zorgen dat ze een kattenvriendje hebben. Ondanks de algemene overtuiging dat katten solitaire dieren zijn, zijn het eigenlijk ongelooflijk sociale wezens die het best gedijen als ze al op jonge leeftijd kattenvrienden hebben. Daarom raden wij altijd aan aan om twee kittens te adopteren. Dit hoeven niet perse broertjes of zusjes uit hetzelfde nest te zijn. Dit kan net zo goed een huis-tuin-en-keukenkat kitten uit het asiel zijn. Of je besluit alleen een enkel-kitten te adopteren omdat je al een andere jonge speelse kat in huis hebt.

Wij spreken uit ervaring daar wij jaren terug zijn begonnen met een enkel kitten. Dit resulteerde al gauw in ongewenst gedrag. Overal in klimmen, slopen en ons ’s nachts wakker houden. En wij maar de plantenspuit erbij halen om dit eigenlijk oh zo normale katten gedrag af te leren. Niet doen! Kittens zijn nieuwsgierig en verlangen naar een constante stimulatie om te spelen en jagen. Het is misschien een verrassing om dit te horen, maar twee kittens zijn eigenlijk het halve werk van één! Door uw kitten een maatje te geven, verbetert u het leven van de katten en wordt uw leven ook gemakkelijker. Enkele weken later hebben we dan ook nog een ander kitten erbij in huis gehaald.

Voordelen van twee kittens

  1. Leren door observatie – Kittens leren door observatie en zullen sneller vaardigheden oppakken zoals het gebruik van de nieuwe kattenbak of krabpaal zodra ze een andere kitten of kat hebben om van te leren.
  2. Gecontroleerd spelen – Een vriendje hebben betekent dat ze hun spelagressie tegen elkaar kunnen uiten (in plaats van tegen jou). Ze zullen elkaar ook goede grenzen leren over bijten en krabben.
  3. Verveeld zich niet – Als uw kitten een maatje heeft, zullen ze zich altijd vermaakt, actief en verrijkt voelen. En een gelukkige kat maakt een gelukkig huis!
  4. Blijft uit de problemen – Een ondeugende kitten kan destructief zijn als hij of zij alleen wordt gelaten, maar twee kittens houden elkaar vaak bezig en blijven uit de problemen in plaats van jou bankstel slopen en in de gordijnen hangen.
  5. Gemakkelijkere introductie bij volwassen katten – Als u thuis een volwassen kat heeft, zijn twee nieuwe kittens wellicht gemakkelijker in uw gezin te introduceren dan één. Omdat een speels kitten een oudere kat kan treiteren, houden twee kittens elkaar gezelschap terwijl de oudere kat rustig op afstand toekijkt.
  6. Voelt zich gemakkelijker thuis – Als het een maatje heeft, kan uw kitten zich veel sneller in een nieuw huis en nieuwe omgeving op zijn gemak voelen.
  7. Twee kittens hebben is gewoon waanzinnig leuk!