Voorwaarden en informatie

Onze kittens groeien op in huiselijke kring met het gezelschap van onze andere Brits Kortharen. De kittens mogen enkel pas na de leeftijd van minstens 14 weken en een minimaal lichaamsgewicht van 1200 gram te hebben bereikt verhuizen naar de nieuwe eigenaar. Ze worden voor vertrek twee maal gezien door de dierenarts en twee keer ingeënt, ontwormd, indien nodig ontvlooid met Stronghold®, gechipt en de kittens krijgen een EU-dierenpaspoort mee.

Al onze dieren worden met een koopcontract verkocht wat tevens de garantiebewijs is. Uiteraard beschikken ze ook over een Neocat stamboom welke u meekrijgt bij de overdracht van het kitten en het daarbij behorende eigendomsbewijs.

De kittens worden in ons huis opgevoed, ze kunnen na zindelijkheid geheel vrij rondlopen. Bij het opvoeden van de kittens vinden wij het belangrijk dat ze aan variëteit aan indrukken opdoen en wennen aan geluiden zoals de stofzuiger, wasmachine, kleine kinderen, bezoek e.d.

Naast het uiterlijk is ook een aanhankelijk karakter van groot belang voor ons. We besteden er heel veel aandacht aan dat ze regelmatig in de handen genomen worden en veel liefde krijgen. We houden u op de hoogte van de ontwikkeling van het kitten en sturen foto`s op.

Als je fulltime werkt of hele dagen van huis bent, is het sterk aanbevolen dat er nog een kattenvriendje aanwezig is voor het kitten. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar mensen die al een (jonge) kat hebben of overwegen twee kittens in huis te nemen. Dit tweede kitten hoeft overigens geen raskat te zijn.

Onze kittens worden niet verkocht aan mensen die intentie hebben om deze vrij buiten te laten lopen. Onze kittens mogen dus enkel onder toezicht in een afgesloten tuin/balkon/ren of anders aangelijnd naar buiten gelaten wordt. Ze zijn immers niet gewend aan het buitenleven en wij fokken geen kittens om enkele maanden later te vernemen dat ze plat zijn gereden.

Indien u vragen heeft over de planning of de kittens kunt u altijd contact opnemen met ons.

Onze cattery is geregistreerd bij de Sociëteit van Kattenliefhebbers Neocat

 • Wij werken niet met wachtlijsten.
 • Onze kittens zullen op onze website worden aangeboden en/of via kittentekoop.nl
 • U stuurt ons een email waarin u aangeeft waarin u geïnteresseerd zou zijn. Graag ontvangen wij berichten met persoonlijke achtergrondinformatie. Wij stellen het dan ook zeer op prijs als u laat weten wat uw ervaring is met (huis)dieren, katten in het algemeen of Brits Kortharen in het bijzonder.
 • Indien gewenst kunt u een afspraak maken voor een bezoek (op een leeftijd vanaf circa 5 weken). Ook kunnen wij u foto’s en/of video’s sturen van het kitten.
 • Wij behouden ons te allen tijde geheel het recht voor om te bepalen wie de uiteindelijke nieuwe eigenaar zal worden van het kitten.
 • De aanmelding via email is voor beide partijen geheel vrijblijvend en u kunt hier geen rechten of voorkeurspositie aan ontlenen.
 • Er kan sprake zijn van meerdere geïnteresseerden met wie we tegelijk in contact zijn over hetzelfde nest en/of kitten.
 • Het plannen van een bezoek is nog geen reservering of toezegging van een kitten.
 • Indien u na digitaal of persoonlijk contact een keuze heeft kunnen maken en wij u het kitten hebben aangeboden kunt u het kitten reserveren door middel van een aanbetaling en tekenen van een voorlopig contract.
 • Tot er een definitieve reservering is gemaakt is er geen sprake van toezegging van een kitten. Een reservering van het kitten is pas definitief op het moment dat wij een aanbetaling hebben ontvangen.
 • Ook na de aanbetaling kunnen er situaties ontstaan waardoor wij genoodzaakt zijn om de koop te annuleren. In dat geval zullen wij de aanbetaling volledig retourneren.
 • Wij streven ernaar om u te betrekken bij de ontwikkeling van uw kitten tot het een leeftijd van 13-14 weken heeft bereikt, waarna u vervolgens het kitten kunt komen ophalen. Dit doen we door wekelijks foto’s en/of filmpjes te versturen. Tevens zijn er ook updates te vinden via onze instagram pagina.
 • Bij het ophalen van het kitten wordt de restbetaling voldaan, het definitieve koopcontract ondertekend en worden alle documenten overhandigd aan de nieuwe eigenaar (stamboom, eigendomsbewijs, paspoort etc.)
 • Nadat het kitten naar u verhuisd is, vinden wij het ook leuk om na verloop van tijd eens op de hoogte gehouden te worden door middel van berichtjes en foto’s.

Garantie op een kitten: Wij geven vanaf 14 weken een gezond kitten aan u, goedgekeurd door de dierenarts. Dit kunt u ook binnen 5 werkdagen door uw eigen dierenarts laten bevestigen. Na het ophalen zijn wij niet verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het kitten aangezien wij daar geen invloed meer op hebben. In het geval van overlijden voor de leeftijd van 12 maanden door niet bekende erfelijke of aangeboren afwijkingen ontvangt u een gratis kitten van ons uit een ander nest met indien mogelijk andere ouders. In uitzonderlijke gevallen kan er als alternatief een gedeeltelijk aankoopbedrag geretourneerd worden. Voor andere ziektes en complicaties kunnen wij niet verantwoordelijk gesteld worden. Wij raden u wel aan om een dierenverzekering af te sluiten voor eventuele medische kosten.

Koop alleen een kitten (van ons) als u zich kunt vinden in de gemaakte afspraken.